Etsimme ESG-asiantuntijaa MB Rahastojen osaavaan sijoitustiimiin määräaikaiseen työsuhteeseen

Etsimme täydennystä MB Rahastojen osaavaan sijoitustiimiin määräaikaiseen työsuhteeseen

ESG-ASIANTUNTIJA

Oletko kiinnostunut pääomasijoittamisesta ja suomalaisten yritysten liiketoiminnan vastuullisuuden kehittämisestä? Onko vastuullinen sijoittaminen ydinosaamistasi ja osaatko analysoida ESG-tekijöiden merkitystä yrityksen liiketoiminnan näkökulmasta?

Tule mukaan rakentamaan MB Rahastojen tiimin kanssa kestäviä kasvuyrityksiä Suomeen.

Etsimme MB Rahastojen sijoitustiimiin ESG-asiantuntijaa, jonka tehtävänä on potentiaalisten sijoituskohteiden ESG due diligence -analysointi, kohdeyritystemme johdon tukeminen ESG-kehitystyössä, hallinnoimiemme rahastojen ESG-raportointi, kestävän rahoituksen regulaation ja käytänteiden seuraaminen sekä osallistuminen toimialan työryhmien toimintaan. Monipuoliseen tehtäväkuvaan sisältyy myös viestintää, rahastoraportointia sekä avustamista sijoittajasuhteiden hoitamisessa.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää:

 • työkokemusta ESG- ja yritysvastuukysymyksiin ja/tai kestävään rahoitukseen liittyen esim. liikkeenjohdon konsultoinnin, riskienhallinnan, yritysjärjestelyiden tai vastuullisen sijoittamisen parissa,
 • kykyä arvioida ESG-tekijöihin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia,
 • vahvaa analyyttistä ajattelutapaa; kirjallisten ja numeeristen raporttien tekeminen sekä datan analysointi useista lähteistä on sinulle luontevaa;
 • kykyä ESG-tiedon keräämiseen ja raportointiin,
 • kykyä hahmottaa kehityssuuntia sekä löytää arvonkehitykseen vaikuttavia ESG- ja yritysvastuuteemoja,
 • EU:n kestävän rahoituksen regulaation tuntemus ja osaaminen katsotaan myös eduksi,
 • oma-aloitteista ja itsenäistä työskentelyotetta,
 • joustavuutta ja yhteistyökykyä sijoitustiimin sekä kohdeyhtiöiden johdon kanssa,
 • erinomaista osaamista hyödyntää tehokkaasti MS Officen ohjelmistoja,
 • erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä hyvää suullista ja kirjallista esiintymistaitoa sekä
 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (syventävät opinnot esimerkiksi kaupalliselta tai teknilliseltä alalta, mielellään ESG:hen ja/tai kestävään rahoitukseen liittyviä opintoja).

Toivotamme tervetulleeksi hakemaan myös vastavalmistuneet, joilla on relevanttia ESG- tai kestävän rahoituksen kokemusta esimerkiksi kesätöistä, opintojen ohella työskentelystä tai opintojen lopputyöstä.

Tarjoamme sinulle monipuolisen, haastavan ja vastuullisen tehtäväkentän pääomasijoittamisen tiimissämme sekä kilpailukykyisen palkkauksen ja muut edut. Tehtävä antaa sinulle mahdollisuuden syventää edelleen osaamistasi. Tueksesi saat asiantuntevat ja kokeneet kollegat sekä kunnianhimoisen työyhteisön.

Tehtävä on kokopäiväinen ja määräaikainen. Työsuhteen aloittamisajankohta 1.8.2022 (tai sopimuksen mukaan). Työsuhde päättyy 30.9.2023 (tai sopimuksen mukaan).

Lisätietoja tehtävästä antaa partneri Anne Riekki (puh. 050 3374434) maanantaina 23.5 klo 9-11, tiistaina 24.5 klo 14-16 ja keskiviikkona 25.5. klo 8-10.

Lähetä hakemuksesi torstaihin 2.6.2022 mennessä osoitteella anne.riekki@mb.fi ja liity mukaan tiimiimme!

 

MB Rahastot on johtava suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa pääasiassa keskikokoisiin yrityksiin Suomessa. Tehtävänämme on rakentaa kestävää kasvua kohdeyrityksissämme sekä vastuullista tuottoa sijoittajillemme. Toimintamme kulmakiviä ovat vastuullinen omistajuus, luottamukseen perustuva kumppanuus sekä tuloksellinen yhteistyö.

Sijoitukset tehdään pääomasijoitusrahastoista, joiden sijoittajina on pääasiassa suomalaisia ja pohjoismaisia työeläkeyhtiöitä. Tavoittelemalla rahastojen sijoituksille arvonnousua olemme osa eläkejärjestelmän rahoitusta. Hallinnoimme yhteensä noin 400 miljoonan euron pääomia. Toimintamme aikana olemme sijoittaneet menestyksekkäästi noin 50 pohjoismaiseen keskisuureen yhtiöön. MB:llä on vakuuttava kokemus kasvun rakentamisesta jo vuodesta 1988.