TietoAkseli kasvaa yritysjärjestelyllä vahvaksi taloushallintoalan toimijaksi Kaakkois-Suomessa

TietoAkseli ja Dextella yhdistävät voimansa 1.3.2022 allekirjoitetulla sopimuksella, jossa TietoAkseli ostaa Dextellan koko osakekannan. Dextellan kautta TietoAkseli laajentaa toimintaansa Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueille. Kaakkois-Suomi on tärkeä kasvualue TietoAkselille, sen vahvistaessa asemiaan taloushallintoalalla valtakunnallisesti.

”Dextella on moderni ja kehittyvä taloushallinnon asiantuntijayritys. Yrityksessä on vahvaa Fennoa-ohjelmiston osaamista, joka täydentää ohjelmistotarjontaamme mainiosti. TietoAkseli puolestaan pystyy tarjoamaan Dextellalle monipuolista asiantuntija- ja prosessiosaamista sekä tukea toiminnan ja palveluvalikoiman kehittämiseen”, kertoo TietoAkselin toimitusjohtaja Samuel Akselin.

TietoAkselin yhteenlaskettu liikevaihto nousee kaupan jälkeen yli 20 miljoonaan euroon. Järjestelyn tullessa voimaan TietoAkseli työllistää yhteensä lähes 300 taloushallintoalan asiantuntijaa kahdellatoista paikkakunnalla.

Dextella jatkaa toimintaansa toistaiseksi omana yrityksenään ja omalla nimellään. Järjestelyllä ei ole vaikutuksia Dextellan asiakassuhteisiin tai henkilöstön työehtoihin. Kauppa tulee voimaan maaliskuun 2022 aikana. Kauppahinta ei ole julkinen.

”Yhdistyminen TietoAkselin kanssa tuo asiakkaidemme saataville entistäkin laajemmat asiantuntijapalvelut ja uusia ohjelmistoratkaisuja. Tutut yhteyshenkilöt säilyvät ja järjestely tarjoaa myös henkilöstöllemme uusia uramahdollisuuksia”, kertoo Dextellan toimitusjohtaja ja osakas Janne Virtanen.

”Varmistamme Jannen kanssa sujuvan kapulanvaihdon ja yhteistyömme jatkuu Dextella Tilintarkastus Oy:n kautta”, jatkaa Dextellan asiakkuusjohtaja ja osakas Lotta Häkämies.

TietoAkseli on Jyväskylässä Mikko ja Sari Akselinin vuonna 1991 perustama talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden asiantuntijayritys, joka tarjoaa palveluja pk-yrityksille ja organisaatioille. TietoAkselin omistavat yhtiön perustajat Mikko ja Sari Akselin perheineen, yhtiön avainhenkilöt sekä suomalainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot.


Kuvassa vasemmalta Samuel Akselin (toimitusjohtaja, TietoAkseli), Lotta Häkämies (Asiakkuusjohtaja ja osakas, Dextella) ja Janne Virtanen (toimitusjohtaja ja osakas, Dextella)

Lisätietoja:
Kimmo Vanne
Partneri, MB Rahastot
040 552 8398 tai kimmo.vanne@mb.fi

Samuel Akselin
Toimitusjohtaja, TietoAkseli Group Oy
040 558 6128 tai samuel.akselin@tietoakseli.fi

 

TietoAkseli Group
TietoAkseli on vuonna 1991 perustettu suomalainen perheyritystaustainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja pk-yrityksille ja organisaatioille. Yrityskaupan myötä TietoAkseli Groupin liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa ja sen lähes 300 asiantuntijaa palvelevat asiakkaita kahdellatoista paikkakunnalla Suomessa.
www.tietoakseli.fi

Dextella Group
Dextella tarjoaa yrityksille ja yhteisöille kaikki taloushallinnon palvelut. Yrityksen liikevaihto on noin 3 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 40 asiantuntijaa neljällä paikkakunnalla Kouvolassa, Lahdessa, Haminassa ja Savonlinnassa.
www.dextella.fi