TietoAkseli Group kasvaa merkittävällä yritysjärjestelyllä taloushallintoalalla

Talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijayritykset TietoAkseli Group ja Turun Tilikeskus yhdistävät voimansa 11.2.2022 allekirjoitetulla sopimuksella, jossa TietoAkseli ostaa Turun Tilikeskuksen koko osakekannan. Varsinais-Suomi on tärkeä kasvualue TietoAkselin vahvistaessa asemiaan toimialalla valtakunnallisesti.

”Konsolidaatio taloushallintoalalla jatkuu vahvana ja me aiomme olla siinä rehdisti ja rohkeasti mukana aktiivisena toimijana. Haluamme kasvaa ja kehittyä yhdessä Turun Tilikeskuksen kanssa aidosti asiantuntevana, henkilöstön hyvinvointiin panostavana ja asiakaslähtöisenä organisaationa”, TietoAkselin toimitusjohtaja Samuel Akselin sanoo.

TietoAkselin yhteenlaskettu liikevaihto nousee kaupan jälkeen yli 17 miljoonaan euroon, jolla yhtiö yltää Suomen kymmenen suurimman yksityiselle sektorille palveluita tuottavan taloushallinnon palveluntarjoajan joukkoon. Järjestelyn tullessa voimaan TietoAkseli työllistää yhteensä noin 250 taloushallintoalan asiantuntijaa kahdeksalla paikkakunnalla.

Järjestelyllä ei ole vaikutuksia henkilöstöön, vaan päinvastoin ammatissa kehittymisen ja uralla etenemisen mahdollisuudet paranevat, kun yhdessä organisaation koko kasvaa ja uusia palveluja kehitetään.
Kauppa tulee voimaan helmikuun 2022 aikana.

Uusia palveluja asiakkaille ja urapolkuja asiantuntijoille

Vuodesta 1965 toiminut Turun Tilikeskus on saavuttanut vankan jalansijan alueellaan. Sitä viime vuosina luotsanneet yrittäjät Vesa Halme ja Mikaela Dahlström jatkavat TietoAkselin osakkaina. He varmistavat työpanoksellaan asiantuntijapalveluiden jatkuvuutta seutukunnalla jatkossakin.

”Vahvemmilla hartioilla pystymme kehittämään uusia palveluja asiakkaille ja mielenkiintoisia urapolkuja ammattilaisille. Yhdessä voimme kasvaa merkittäväksi toimijaksi alalla”, Turun Tilikeskuksen partner Vesa Halme sanoo.

Mikaela Dahlström jatkaa Turun Tilikeskus-Yhtiöiden toimitusjohtajana, kunnes siirtyy vuoden vaihteessa uusiin tehtäviin TietoAkseli-konsernissa. Vesa Halme jatkaa nykyisissä tehtävissään Turun toimipisteessä ja toimii jatkossakin asiantuntijaroolissa. TietoAkseliin he tuovat yhdessä asiantuntijoidensa kanssa etenkin kiinteistöalan erityisosaamista.

”Meillä on TietoAkselin kanssa samankaltaiset arvot ja yrityskulttuuri. Pidämme hyvää huolta henkilöstön osaamisesta ja hyvinvoinnista. Viime vuoden lopulla saimme Väestöliiton myöntämän Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen ja tämänkaltaisia toimenpiteitä tulemme jatkamaan yhdessä TietoAkselin kanssa”, Turun Tilikeskuksen toimitusjohtaja Mikaela Dahlström kertoo.

TietoAkseli on Jyväskylässä Mikko ja Sari Akselinin vuonna 1991 perustama talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden asiantuntijayritys, joka tarjoaa palveluja pk-yrityksille ja organisaatioille.


Kuvassa vasemmalta Vesa Halme (partneri, Turun Tilikeskus), Mikaela Dahlström (toimitusjohtaja, Turun Tilikeskus) ja Samuel Akselin (toimitusjohtaja, TietoAkseli)

 

Lisätietoja:
Kimmo Vanne
Partneri, MB Rahastot
040 552 8398 tai kimmo.vanne@mb.fi

Samuel Akselin
Toimitusjohtaja, TietoAkseli Group Oy
040 558 6128 tai samuel.akselin@tietoakseli.fi

 

TietoAkseli lyhyesti
TietoAkseli on vuonna 1991 perustettu suomalainen perheyritystaustainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja pk-yrityksille ja organisaatioille. Yrityskaupan myötä TietoAkseli Groupin liikevaihto on yli 17 miljoonaa euroa ja sen yhteensä yli 250 asiantuntijaa palvelevat asiakkaita kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.
www.tietoakseli.fi

Turun Tilikeskus lyhyesti
Turun Tilikeskus tarjoaa yrityksille ja yhteisöille kaikki taloushallinnon palvelut Turun seudulla yli 50 vuoden kokemuksella. Yrityksen liikevaihto on yli 6 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on lähes 100 taloushallinnon asiantuntijaa.
www.tutke.fi