MB Rahastot tukemaan TietoAkselin kasvua

Kotimainen talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden asiantuntijayritys TietoAkseli saa 30.4.2021 allekirjoitetun yritysjärjestelyn myötä pääomistajakseen yli 30 vuotta markkinoilla toimineen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot. TietoAkselin perustajat Mikko ja Sari Akselin sekä heidän lapsensa Samuel ja Elisa Akselin jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina ja Samuel Akselin yhtiön toimitusjohtajana.

Mikko ja Sari Akselin perustivat TietoAkselin vuonna 1991 ja siitä lähtien yhtiö on toiminut pienten ja keskisuurten yritysten asiantuntijakumppanina. TietoAkseli tuo yhteen eri alojen parhaat asiantuntijat, skaalautuvat palvelut ja modernin teknologian. Yhtiön tekemisen ytimessä on laadukas työ ja asiakaslähtöisyys. Suomalaisena perheyrityksenä TietoAkseli haluaa tarjota kasvollista ja henkilökohtaista palvelua.

Tänä päivänä TietoAkselin liikevaihto on 10 m€ ja yhtiö työllistää 140 asiantuntijaa. TietoAkseli tuottaa asiakkailleen talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen-, sekä yritysjärjestelyjen asiantuntijapalveluita. Yhtiön tavoitteena on olla asiakkailleen kasvollinen kumppani, joka tuottaa lisäarvoa ja auttaa tekemään liiketoiminnan tavoitteista totta.

”TietoAkseli on Suomen johtavia taloushallintoalan yrityksiä. Yhtiössä on voimakas kehittymisen ja uudistumisen halu, jotta se voisi olla nyt ja tulevaisuudessa visionsa mukaisesti paras paikka yrityksille ja asiantuntijoille. Tavoitteenamme on tukea TietoAkselin yrittäjiä ja johtoa tuomaan yhä useamman asiantuntijan osaksi TietoAkselin osaavaa henkilöstöä ja sitä kautta mahdollistaa liiketoiminnan kasvu pitäen kuitenkin kiinni TietoAkselin vahvasta ytimestä eli asiakaslähtöisyydestä ja kasvollisuudesta”, kertoo partneri Kimmo Vanne MB Rahastoista.

Kasvaneiden resurssien avulla TietoAkselin johto aikoo seuraavien vuosien aikana panostaa voimakkaasti yhtiön kasvattamiseen. Kasvun toteuttamiseksi tullaan lanseeraamaan uusia palveluita ja harkitsemaan yritysostomahdollisuuksia.

”Olemme aina halunneet tarjota parhaan mahdollisen paikan asiantuntijoillemme ja asiakkaillemme onnistua. Näemme merkittäviä kasvumahdollisuuksia, joiden tavoittelemiseksi halusimme vahvistaa yhtiön omistuspohjaa. Meille oli tärkeintä löytää kumppani, joka jakaa kasvollisen perheomistajuuden päälle rakentamat arvomme ja halumme olla aidosti asiantunteva ja asiakaslähtöinen organisaatio. Olemme vakuuttuneita, että MB Rahastot on meille oikea kumppani jatkamaan perheyhtiömme tarinaa”, toteaa toimitusjohtaja Samuel Akselin TietoAkselista.

Kaupan toteutuminen ei edellytä viranomaiskäsittelyä ja kaupan voimaantulon odotetaan tapahtuvan toukokuun 2021 aikana.

Lisätietoja:
Kimmo Vanne
Partneri, MB Rahastot
040 552 8398 tai kimmo.vanne@mb.fi

Samuel Akselin
Toimitusjohtaja, TietoAkseli Group Oy
010 347 2874 tai samuel.akselin@tietoakseli.fi

 

TietoAkseli lyhyesti
TietoAkseli on vuonna 1991 perustettu suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja pk-yrityksille ja organisaatiolle. TietoAkselin liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja yritys palvelee Suomessa seitsemällä paikkakunnalla 140 asiantuntijan voimin. www.tietoakseli.fi

MB Rahastot lyhyesti
MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0.5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi noin 40 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa. www.mb.fi