MB Rahastot ostaa Cramolta siirtokelpoisiin tiloihin liittyvän liiketoimintakokonaisuuden

MB Rahastojen perustamat yhtiöt ovat allekirjoittaneet Cramo Oyj:n tytäryhtiöiden Cramo Finland Oy:n ja Cramo Production Oy:n kanssa kauppakirjan, jolla yhtiöt ostavat Cramolta räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoiminnan sekä siirtokelpoisten tilojen valmistustoiminnan Suomessa. Ostettujen liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 31 miljoonaa euroa vuonna 2011.

Asiakkaiden tarpeiden mukaisesti räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoiminta käsittää tällä hetkellä 86 vuokrakohdetta eri puolella maata. Valtaosin kohteet ovat kunnille pitkäaikaisilla sopimuksilla vuokrattuja päiväkoteja ja kouluja, lisäksi joukkoon kuuluu mm. hoivakoteja ja teollisuusyrityksille vuokrattuja toimistoratkaisuja.

Kauppaan kuuluu myös siirtokelpoisten tilojen ja teollisuushallien valmistustoiminta Suomessa. Tuotannon tehtaat sijaitsevat Leppävirralla ja Pyhäjoella, ja ne työllistävät noin 160 henkilöä. Cramo säilyy tuotantotoiminnan merkittävänä asiakkaana kaupan jälkeen.

Ostavien yhtiöiden toimitusjohtajaksi tulee Ossi Alastalo (45), joka on vuodesta 2006 alkaen toiminut Cramon kalustonhallinnassa siirtokelpoisista tiloista vastaavana johtajana.

Tehty yrityskauppa parantaa mahdollisuuksiamme kehittää räätälöityihin siirtokelpoisiin tiloihin liittyviä vuokrapohjaisia ratkaisuja asiakkaillemme. Voimme panostaa tähän toimintaan yhä voimakkaammin ja tarjota siten asiakkaillemme entistä laadukkaampia ja tehokkaampia ratkaisuja pitkäaikaisten siirtokelpoisten tilojen tarpeeseen. Esimerkiksi kuntasektorilla tarvitaan uusia vaihtoehtoja lisääntyvien päiväkoti- ja koulutarpeiden ratkaisemisessa”, sanoo Ossi Alastalo.

Näemme joustavien, siirtokelpoisten ja asiakaskohtaisesti suunniteltujen tilaratkaisujen tulevaisuuden mahdollisuudet mielenkiintoisina ja haluamme olla kehittämässä tätä liiketoimintaa asiakkaidemme parhaaksi. Kauppaan sisältyy myös Suomen johtava siirtokelpoisten tilojen valmistustoiminta, joka antaa meille erinomaiset mahdollisuudet kehittää palveluvalikoimaamme lisää”, toteaa Juha Tukiainen MB Rahastoista.

Lisätietoja:

Juha Tukiainen
Partneri, MB Rahastot
+358 400 791 679

 Ossi Alastalo
Toimitusjohtaja
+358 400 634 732.