MB Rahastot ostaa enemmistön Norpe Oy:stä

Pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot ostaa 67%:n osuuden Hollming-konserniin kuuluvasta Norpe Oy:stä. Yhtiö on johtava päivittäistavarakaupan ja elintarviketeollisuuden kylmäkalusteiden valmistaja Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Hollming Oy:stä tulee yhtiön vähemmistöosakas yhdessä Norpe Oy:n nykyisen johdon kanssa.

Norpe Oy:n palveluksessa on yhteensä 420 työntekijää. Vuoden 2004 liikevaihto on noin 80 miljoonaa euroa. Norpen tuotantolaitokset sijaitsevat Porvoossa.

”Norpella on vahva tuotemerkki ja vakiintunut kansainvälinen liiketoiminta. Tämä tarjoaa vankan perustan yhtiön kasvulle myös uusille markkina-alueille. Pääomasijoittajan mukaantulo antaa meille jatkossa entistä enemmän resursseja liiketoiminnan kehittämiseen strategiamme mukaisesti.”, toteaa Norpen toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen.

MB Rahastot sijoittaa yrityksiin, joiden asema markkinoilla on vahva ja joilla on potentiaalia kehittyä ja vahvistaa asemaansa edelleen.

”Tarkoituksenamme on Norpen toimivan johdon kanssa kehittää kokonaisvaltaisesti yhtiön vahvuuksia. Vuonna 2004 saavutettu tuloskehityksen merkittävä parannus luo hyvät lähtökohdat tuleville vuosille. MB Rahastoille Norpe on mielenkiintoinen sijoituskohde, jonka kehitysnäkymät ovat lupaavat.”, toteaa partneri Eero Niiva MB Rahastoista.

Lisätietoja:

Partneri Eero Niiva
MB Rahastot Oy
Puh. +358-(0)9 1310 1304

Toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen
Norpe Oy
Puh +358-(0)204 865 020