MB Rahastot myy Raksystemsin Trill Impactille

Raksystems Group on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia ja yhtiöstä on tullut Pohjoismaiden johtava kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntija. Vuonna 2018 yhtiön pääomistajaksi tullut MB Rahastot on allekirjoittanut kauppakirjan Raksystemsin koko osakekannan myymisestä ja yhtiö jatkaa kasvupolkuaan vaikuttavuuteen keskittyvän pääomasijoittaja Trill Impactin omistuksessa.

Vuonna 1989 perustettu Raksystems Group on erikoistunut vihreän rakentamisen palveluihin sekä kiinteistöjen tutkimuksiin, tarkastuksiin ja sertifiointeihin. Viime vuosina yhtiö on jatkanut hyvää orgaanista kasvuaan ja laajentanut palvelutarjontaansa useilla osa-alueilla, kuten vihreän rakentamisen palveluissa, kosteudenhallinnassa, sisäilmapalveluissa ja rakentamisen projektinjohtopalveluissa. Yhtiön liikevaihto on tänä päivänä noin 70 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 650 asiantuntijaa 28 toimipisteessä Suomessa ja Ruotsissa. Tänä päivänä Raksystems on Pohjoismaiden johtava kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntija.

MB Rahastojen omistusaikana Raksystemsille luotiin vahva visio ja kasvustrategia laajentua Pohjoismaiden johtavaksi kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntijaksi ja strategiansa mukaisesti yhtiö toteutti yksitoista lisäyritysostoa Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liiketoiminta on onnistuneesti kansainvälistetty ja tänä päivänä noin puolet yhtiön liikevaihdosta tulee Ruotsista. Lisäksi Raksystemsin vastuullisuusagendaa on vahvistettu ja yhtiö lanseerasi vihreiden kiinteistöjen päälle rakentuvan uuden Green Building Services -liiketoiminta-alueen, joka eri palveluillaan optimoi kiinteistöjen elinkaaren aikaisia vaikutuksia ympäristölle ja ympäristön vaikutuksia kiinteistöille. Yhtiön liikevaihto on lähes nelinkertaistunut MB:n omistusaikana.

”Yhteistyö MB Rahastojen kanssa on tuonut meille uudenlaista näkemystä ja uskallusta kasvaa ja kansainvälistyä sekä hallita liiketoiminnan muutosta ja kasvua. Olen erittäin tyytyväinen, että olemme onnistuneesti tehneet Raksystemsistä Pohjoismaiden johtavan kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntijan ja nyt saamme jatkaa Raksystemsin kansainvälistymistarinaa vastuullisuuteen keskittyneen Trill Impactin kanssa”, kertoo Raksystemsin toimitusjohtaja Marko Malmivaara.

”Raksystems on kolmessa ja puolessa vuodessa tehnyt huikean kasvu- ja kansainvälistymismatkan, josta kiitos kuuluu ensisijaisesti koko Raksystemsin tiimille ja sille hellän dynaamiselle yrityskulttuurille, joka vie yhtiötä arvojensa kautta eteenpäin. On ollut hienoa tehdä kasvutarinaa yhdessä Raksystemsin tiimin kanssa ja olemme erittäin tyytyväisiä yhtiön saadessa uuden hyvän omistajan jatkamaan yhtiön kasvutarinaa”, toteaa Kimmo Vanne MB Rahastoista.

Kaupan voimaantulo edellyttää tavanomaisten voimaantuloehtojen täyttymistä ja viranomaislupia, ja tavoitteena on toteuttaa kauppa mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Kimmo Vanne
Partneri, MB Rahastot
040 552 8398 tai kimmo.vanne@mb.fi

 

Raksystems – Pohjolan paras – joka päivä!
Raksystems Groupin tehtävänä on auttaa kiinteistönomistajia pitämään rakennukset kunnossa. Tämä edistää kiinteistön käyttäjien sekä asukkaiden ja omistajien hyvinvointia. Myös ympäristö kiittää, kun edistämme aktiivisesti kestäviä valintoja ja arvoja. Vähennämme palveluillamme kiinteistöjen ympäristövaikutuksia ja kannustamme asiakkaitamme parempiin valintoihin.
Työllistämme noin 650 henkilöä Suomessa ja Ruotsissa. Yrityksemme on perustettu vuonna 1989. Lisätietoja löydät osoitteesta www.raksystems.com.

MB Rahastot lyhyesti
MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0.5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi noin 50 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa. www.mb.fi