MB Rahastot myy Pinjan Norvestorille

Ohjelmistoyhtiö Pinja on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia teollisuuden ja palvelualojen digitalisaatioratkaisujen kysynnän kasvun myötä. Pinjan kehittymistä tukenut MB Rahastot luopuu nyt omistuksestaan ja yhtiö jatkaa kasvuaan pääomasijoittaja Norvestorin omistuksessa.

Pinja myy kehittämiään ohjelmistoratkaisuja ja ohjelmistokehityspalvelujaan valmistavalle teollisuudelle, metsäteollisuudelle, bioenergian ja kiertotalouden yhtiöille sekä kaupan, palvelualojen ja julkisen sektorin toimijoille. Yhtiö on kasvanut viime vuodet kovaa vauhtia asiakkaiden digitalisaatiotarpeiden kehittymisen myötä, ja on tänä päivänä arvostettu, osaava ja luotettava kumppani avainasiakkailleen useilla sektoreilla. Pinja työllistää noin 450 ohjelmistoalan ammattilaista viidellä paikkakunnalla Suomessa ja yhtiön liikevaihto on tänä vuonna yli 40 miljoonaa euroa.

Pinja myi aikaisemmin tänä vuonna suunnittelu- ja automaatioliiketoimintansa Afrylle ja sen jälkeen Pinja on keskittynyt teollisuuden ohjelmistoratkaisuihin, asiakaskohtaiseen ohjelmistokehitykseen, tiedolla johtamisen ratkaisuihin sekä näihin liittyviin konsultointipalveluihin. MB Rahastojen omistusaikana Pinja teki useita yritysostoja ja kasvatti merkittävästi ohjelmistoliiketoimintaansa. Ohjelmistoliiketoiminnan henkilöstömäärä ja liikevaihto nelinkertaistuivat ja yhtiö muutti ohjelmistonsa SaaS-malliin kasvattaen voimakkaasti jatkuvalaskutteisten palvelujensa osuutta.

”Yhteistyö MB Rahastojen kanssa on tukenut vahvasti Pinjan liiketoiminnan muutosta ja kasvua. Kun palveluvalikoimamme on nyt saatu uudistettua ja Pinjasta muokattua ensiluokkainen ohjelmistoyhtiö, olemme erittäin tyytyväisiä Pinjan saadessa kansainvälisen kasvunsa tueksi kokeneen kansainvälisen pääomasijoittajan Norvestorin”, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen.

”Pinja on tehnyt neljässä vuodessa huikean matkan teollisuuden suunnittelu- ja palvelupainotteisesta yhtiöstä täysiveriseksi ohjelmistoyhtiöksi. Kiitos tästä kuuluu erityisesti Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurmiselle ja hänen tiimilleen sekä koko Pinjan henkilökunnalle. On ollut hienoa olla mukana tässä menestystarinassa ja olemme tyytyväisiä yhtiön saadessa uuden hyvän omistajan seuraavaa kasvuvaihettaan tukemaan”, toteaa Juha Tukiainen MB Rahastoista.

Kaupan voimaantulo edellyttää tavanomaisten voimaantuloehtojen täyttymistä ja viranomaislupia, ja tavoitteena on toteuttaa kauppa mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Juha Tukiainen
Toimitusjohtaja, MB Rahastot
040 079 1679 tai juha.tukiainen@mb.fi

 

Pinja – voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä ohjelmistoyhtiö
Pinja on kasvanut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Pinjalla on töissä noin 450 IT-alan asiantuntijaa ja tarjoomassa yli kymmenen teollisuuden SaaS-ohjelmistoa. Pinjasta on kasvanut merkittävä toimija teollisuuden digitalisaation ja digitaalisen yhteiskunnan rakentajana. Pinja on markkina-alueensa johtava SaaS-ohjelmistoratkaisujen tarjoaja muun muassa metsäteollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa, kiertotaloudessa, bioenergiatoimialalla ja katsastusliiketoiminnassa. Yhtiön kansainvälisen liiketoiminnan osuus kasvaa ja yhtiöllä on vahva jatkuvien palvelujen asiakaskanta. www.pinja.com

MB Rahastot lyhyesti
MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0.5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi yli 40 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa. www.mb.fi