Tapahtumatoimisto TAPAUS osti Eventyr AB:n ja laajenee Ruotsiin

Pohjoismaiden suurin tapahtumamarkkinointitoimisto TAPAUS Oy vahvistaa erityisesti henkilöstötilaisuuksien osaamistaan ostamalla tukholmalaisen Eventyr-tapahtumatoimiston.

TAPAUS jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ja laajentaa markkina-aluettaan Ruotsiin ostamalla Ruotsin johtavan tapahtumamarkkinointitoimisto Eventyr AB:n. Kummatkin yritykset jatkavat liiketoimintaansa itsenäisesti, hyödyntäen toistensa vahvuuksia.

”Teimme laajan tutkimuksen Ruotsin markkinasta ja huomasimme Eventyrin olevan johtava toimisto markkinoilla ja siten myös meidän listamme ykkönen. Olemme äärettömän tyytyväisiä, että löysimme yhteisen arvopohjan ja ambitiotason Eventyrin kanssa. Haluamme oppia toisiltamme ja viedä alaa eteenpäin. Tavoitteenamme on yhdessä olla johtava tapahtumatoimisto Pohjoismaissa”, tiivistää TAPAUS Oy:n toimitusjohtaja Timo Aalto.

Vuonna 1995 perustettu Eventyr on monia palkintoja kerännyt 32 hengen tapahtumamarkkinointitoimisto, jonka toimitusjohtaja Sofi Franzén valittiin Vuoden 2018 toimitusjohtajaksi Ruotsissa. Yritys jakaa Tapauksen kanssa yhteisen kulttuurin, jossa henkilöstö on keskiössä ja yhdessä jaettu huumori tärkeää.

”Olemme viime vuosina kehittäneet Eventyrin toimistoksi, jonka liikevaihto on kasvanut noin 9,5 miljoonasta 15 miljoonaan euroon ja jolla on vahvat suunnitelmat eteenpäin. Olemme huomanneet, että monet nykyisistä asiakkaistamme ovat kiinnostuneita pohjoismaisesta toimijasta ja siksi TAPAUS tuntui nyt strategisesti juuri oikealta ja todella innostavalta. Asiakkaamme ovat tässä kaupassa suurimmat voittajat”, sanoo Eventyrin toimitusjohtaja Sofi Franzén.

Ruotsissa yritykset ovat jo vuosia panostaneet henkilöstön sitouttamiseen tapahtumilla. Sille on nyt entistä enemmän kysyntää myös Suomessa, kun työelämän murros ja suurten ikäluokkien eläköityminen pakottaa suomalaiset yritykset panostamaan entistä enemmän nykyisten työntekijöiden sitouttamiseen ja uusien houkuttelemiseen.

”Eventyrillä on huima henkilöstötilaisuuksien osaaminen, jota hyödyntämällä kehitämme sekä asiakkaiden B2E-tilaisuuksien laatua että työntekijöittemme osaamista. Tämän yrityskaupan myötä haluamme myös itse olla alan paras ja kiinnostavin työpaikka tapahtuma-ammattilaisille sekä Suomessa että Ruotsissa. Yhdistämällä Tapauksen yritystapahtumaosaamisen Eventyrin henkilöstötilaisuuksien osaamiseen, pystymme luomaan pohjoismaisen voittoreseptin”, sanoo TAPAUS Oy:n toimitusjohtaja Timo Aalto.

Yrityskaupan myötä TAPAUS Groupin arvioitu liikevaihto tulee olemaan noin 50 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja ryhmä tavoittelee laajempaa kasvua Pohjoismaissa. Kauppakirjat allekirjoitettiin tammikuussa 2020. Sofi Franzén jatkaa Eventyr AB:n toimitusjohtajana sekä Tapaus Groupin osakkaana.

Lisätietoja:
Timo Aalto, toimitusjohtaja, TAPAUS Oy
timo.aalto@tapaus.fi, p. 0400 801 205
www.tapaus.fi

Sofi Franzén, toimitusjohtaja, Eventyr AB
sofi.franzen@eventyr.se, p. +46 (0) 706 366 400
eventyr.se


Lehdistökuva, Eventyr AB:n toimitusjohtaja ja perustaja Sofi Franzén sekä TAPAUS Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Timo Aalto.

TAPAUS Oy on vuonna 2012 perustettu tapahtumatoimisto, joka uskoo menestyvän bisneksen syntyvän ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Meillä työskentelee 90 työhönsä intohimoisimmin suhtautuvaa tapahtumamarkkinointialan ammattilaista, joiden avulla TAPAUS on kasvanut Suomen suurimpien yritysten halutuksi yhteistyökumppaniksi sekä kotimaassa että kansainvälisesti. TAPAUS Oy:n liikevaihtoennuste on 33 miljoonaa euroa vuonna 2020E.

EVENTYR AB: Ruotsin johtavana tapahtumatoimistona olemme järjestäneet yli 3500 menestyvää tapahtumaa maailmanlaajuisesti. Luomme ainutlaatuisia brändikokemuksia, jotka ihmiset tuntevat ja muistavat. Meitä Eventyrissä ajaa vahva kiinnostus siihen, miten trendit ja suuntaukset muokkaavat maailmaa. Rakastamme testata uusia tapoja viestiä ja kokea. Rakastamme brändikokemusta parantavien tapahtumien luomista. Se on suurin intohimomme. Vahvempia kokemuksia. Älykkäämpää viestintää. Livenä, digitaalisena ja sosiaalisena.
Visiomme: Aina Ruotsin johtava tapahtumatoimisto.