A-Katsastus Group siirtyy takaisin kotimaiseen omistukseen

A-Katsastus Group palaa kotimaiseen omistukseen, kun MB Rahastot ostaa konsernin vahinkotarkastus- ja korjaamopalvelut sekä katsastus- ja kuljettajantutkintopalvelut muodostaen näistä kaksi uutta liiketoimintakokonaisuutta. Yhtiön omisti aiemmin eurooppalainen pääomasijoittaja Bridgepoint.

MB Rahastot on allekirjoittanut kauppakirjan, jolla se ostaa enemmistön A-Katsastus -konsernin vahinkotarkastus- ja korjaamopalveluista sekä lakisääteisistä katsastus-, rekisteröinti- ja kuljettajantutkintopalveluista. Ostetun kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2018 oli 123,5 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa oli 1300 henkilöä.

A-Katsastus Group on Suomen suurin ajoneuvojen katsastusyhtiö lähes 200 katsastusaseman toimipaikkaverkostolla. Konsernin tytäryhtiö Ajovarma tuottaa Traficomin sopimuskumppanina ajoneuvojen kuljettajantutkinto- ja lupapalvelut koko maassa kaikkiaan 106 toimipisteessä.

Vakuutusliitännäiset palvelut muodostuvat Suomen johtavasta ajoneuvojen vauriokorjausyhtiöstä InCar Oy:stä, vakuutuksiin liittyviä vahinkotarkastuspalveluja tarjoavasta Suomen Vahinkotarkastus Oy:stä ja erilaisia autoalan laadunvarmistus- ja laitepalveluja tarjoavasta A-Test & Consulting Oy:stä. InCarin johto Marko Jussila ja Tommi Vatén jatkavat merkittävinä omistajina myös yrityskaupan jälkeen.

Katsastusala on ollut voimakkaassa murroksessa viime vuodet, kun toimialan sääntelyä on uudistettu. Konsernin pääomistajana Bridgepoint on tukenut yhtiötä näissä muutoksissa ja haluan kiittää heitä yhteistyöstä. Nyt on kuitenkin aika suunnata katse tulevaisuuteen. Olemme tyytyväisiä, että yhtiö palaa kotimaiseen omistukseen ja että olemme löytäneet kumppaniksemme MB Rahastot, joka kokeneena ja toimialaa tuntevana sijoittajana tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden toimintamme kehittämiseen”, toteaa A-Katsastus Groupin toimitusjohtaja Kari Kivikoski.

A-Katsastus Groupin palveluvalikoima on monipuolistunut viime vuosina huomattavasti mm. vakuutuksiin liittyvien palvelujen myötä. Yhtiöllä on erittäin kokenut ja sitoutunut johto ja se sopii sijoituskohteeksemme erinomaisesti. Haluamme olla mukana tukemassa vakuutusliitännäisten palvelujen vahvaa kasvua sekä katsastusalan muutosta. Uskomme, että katsastusalalla palvelua viedään yhä lähemmäs asiakasta ja toiminta tulee lähivuosina vielä muuttumaan. Kokeneena toimialamuutosten toteuttajana pystymme auttamaan tässä yhtiötä merkittävästi”, kertoo MB Rahastojen Juha Tukiainen.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää ja tavoitteena on toteuttaa kauppa mahdollisimman pian.

Lisätietoja:

Kari Kivikoski
Toimitusjohtaja, A-Katsastus Group
+358 500 434 912
kari.kivikoski@a-katsastus.fi

Juha Tukiainen
Toimitusjohtaja, MB Rahastot
+358 400 791 679
juha.tukiainen@mb.fi

A-Katsastus Group on Suomen johtava ajoneuvojen katsastus-, kuljettajantutkinto- sekä rekisteröinti- ja tieliikenteen henkilölupapalveluja tarjoava toimija. Konsernin palveluvalikoima kattaa katsastuspalvelujen lisäksi myös InCarin valtakunnalliset vauriokorjaamo- ja huoltopalvelut, SVT:n vahinkotarkastukset sekä A-Test & Consultingin testauspalvelut ja korjaamolaitehuollot. A-Katsastus Groupilla on 1300 työntekijää yli  200:ssa toimipisteessä Suomessa. www.a-katsastus.com

MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0,5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi noin 40 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa.