Raksystems laajentaa toimintaansa Pohjoismaihin ostamalla ruotsalaisen Dry-IT:n

Raksystems laajentaa toimintaansa Pohjoismaihin ostamalla ruotsalaisen konsulttiyhtiö Dry-IT:n, joka keskittyy kosteudenhallintaan, energiaan ja ympäristöön. Yrityksellä on laaja asiakaskunta rakennus- ja kiinteistöalalla. Vahvan markkina-asemansa ansiosta yritykset tarjoavat yhdessä Raksystems-konsernille erittäin hyvät mahdollisuudet laajentua ja kasvaa sekä Suomessa että Ruotsissa. Konsernin henkilöstömäärä on nyt 300.

Suomen johtava kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntijayhtiö Raksystems Insinööritoimisto Oy on solminut sopimuksen hyvämaineisen ruotsalaisyrityksen Dry-IT AB:n ostosta. Dry-IT tarjoaa johtavia palveluita ja neuvontaa kosteudenhallintaan, energiaan ja ympäristöön liittyen. Vuodesta 1999 lähtien rakennus- ja kiinteistöalan suuria toimijoita lähinnä Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Uppsalassa palvellut yritys työllistää 80 asiantuntijaa.

Vuoden 2018 lopulla Raksystems teki strategisen päätöksen aloittaa valmistelut tavoitteenaan yhtiön kansainvälistyminen. Yritys oli jo pidempään kartoittanut alan yrityksiä Ruotsissa ja näin luonut pohjan mahdolliselle yritysostolle.

Jo ensitapaamisella kävi selväksi, että Dry-IT on Raksystemsin kaltainen toimija Ruotsissa. Dry-IT:n ajatukset tulevasta, tapa palvella asiakkaita ja toimia sekä yrityksen sisäiset arvot ovat hyvin samankaltaisia kuin Raksystemsillä. Näen yhteiselle tulevaisuudelle paljon potentiaalia. Voimme yhdistää molempien yhtiöiden hyväksi todettuja toimintatapoja sekä oppia toisiltamme paljon. Kauppa tukee tavoitettamme olla lähitulevaisuudessa pohjoismaiden johtava asiantuntijaorganisaatio kiinteistöjen hyvinvoinnin, kosteudenhallinnan, energiatehokkuuden ja kestävän kehityksen osa-alueilla,” Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimitusjohtaja Marko Malmivaara kertoo.

Dry-IT on Ruotsin johtava suunnittelun ja rakentamisen aikaiseen kosteudenhallintaan erikoistunut asiantuntijayritys, jolla on kahdenkymmenen vuoden kokemus yhteistyöstä suurten rakennuttajien kuten Skanskan, NCC:n, Peab:in ja Akademiska Husetin kanssa. Lisäksi Dry-IT tunnetaan kotimaassaan energiatehokkaan rakentamisen ja hallinnon edistäjänä sekä isojen kiinteistöjen ympäristösertifikaateista. Yritys on palkittu useita kertoja, esimerkiksi vuoden kasvuyrityksenä Ruotsin markkinoilla.

Dry-IT:llä ja Raksystemsillä on monia yhteisiä asiakkaita, jotka toimivat laajemmin Pohjoismaissa ja näin voimme jatkossa palvella heitä entistä paremmin. Yrityksillämme on useita toisia täydentäviä palveluita, joista saamme tukea niin asiakaspalveluun kuin kasvuun. On hienoa voida yhdistää kahden pitkään alalla toimineen ja hyvämaineisen asiantuntijaorganisaation voimat ja luoda asiakkaillemme yhä parempia palveluita”, sanoo Dry-IT:n toimitusjohtaja Jan Havik.

Jatkossa asiakkaat Ruotsissa muodostavat kotimaan markkinoiden lisäksi yhden Raksystems-konsernin kasvun keskipisteistä. Yhtiöiden toimintoja kehitetään jatkossa siten, että Raksystems-konserni näyttäytyy yhtenä pohjoismaisena konsernina. Konsernin emoyhtiö pysyy Suomessa, ja Ruotsin johto vastaa Dry-IT:n toiminnasta Ruotsissa Suomen konsernijohto ja tukitoiminnot tukenaan.

Kauppakirja on allekirjoitettu 10. toukokuuta ja yrityskaupan täytäntöönpanopäivä on 28.5.2019. Kaupan jälkeen Raksystems-konsernin pro forma liikevaihto ylittää 30 M€.

Lisätietoja:

Marko Malmivaara
Toimitusjohtaja, Raksystems Insinööritoimisto Oy
+ 358 40 0464 934
marko.malmivaara@raksystems.fi

Jan Havik
Toimitusjohtaja, Dry-IT
+46 70 8697 023
jan.havik@dry-it.se