Raksystems ja MB Rahastot yhdessä kohti kansainvälisiä markkinoita

Kotimainen kiinteistöalan konsulttiyritys Raksystems Insinööritoimisto Oy saa pääomistajakseen yli 30 vuotta markkinoilla toimineen pääomasijoitusyhtiön MB Rahastot. Raksystemsin johtohenkilöt jatkavat merkittävinä omistajina. Yhtiön perustaja Marko Malmivaara on jatkossakin suurin henkilöomistaja ja jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Raksystems on Suomen johtava kiinteistöjen kuntotutkimuksiin ja asiantuntijapalveluihin keskittynyt yhtiö. Raksystems on tuplannut liikevaihtonsa viimeisen neljän vuoden aikana 10 miljoonasta eurosta noin 20 miljoonaan euroon. Tavoitteet asetetaan jatkossa yhä korkeammalle.

Raksystemsin ja MB Rahastojen yhteinen visio

Raksystems pyrkii jatkuvasti löytämään keinoja palvella asiakkaitaan entistä paremmin ja monipuolisemmin. Kasvaneiden resurssien myötä yhtiö pystyy kiihdytetysti tuomaan markkinoille uusia innovatiivisia palveluja. Omistuspohjan laajentaminen oli nykyomistajille luontainen seuraava askel yhtiön kehitystarinassa. Uudet omistajat jakavat johdon kanssa saman vision tulevaisuuden kehityssuunnasta.

”Raksystems on Suomen johtava monialainen kuntotutkimusyhtiö, joka on tehnyt uraauurtavaa kehitystyötä innovatiivisten palvelujen tuomisessa kiinteistöalan asiakkaille. Olemme vaikuttuneita organisaation osaamisesta, johtotiimin kyvystä kehittää ja kasvattaa liiketoimintaa sekä siitä eteenpäin vievästä toimintakulttuurista, jota yhtiön organisaatio henkii. Jaamme johdon kanssa yhteisen vision liiketoiminnan kehittämisestä, kasvattamisesta ja kansainvälistämisestä ja olemme vakuuttuneita, että yhtiön johtotiimi on äärimmäisen motivoitunut viemään Raksystemsin seuraavalle kehitysasteelle”, toteaa partneri Kimmo Vanne MB Rahastoista.

Kasvaneiden resurssien avulla Raksystemsin johto aikoo seuraavien vuosien aikana moninkertaistaa yhtiön liikevaihdon. Kasvun toteuttamiseksi tullaan lanseeraamaan uusia palveluita ja harkitsemaan yritysostomahdollisuuksia.

 ”Raksystems Insinööritoimisto jatkaa edelleen veturina ja yrityksen johto pysyy samana. Suurimmalle osalle henkilökuntaa muutos ei näy muuten kuin, että saamme roimasti uusia työkavereita ja palvelurepertuaarimme laajentuu entisestään siten, että se tukee nykyistä toimintaamme. Jatkossa voimme palvella nykyisiä ja entisiä asiakkaitamme vieläkin paremmin”, Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimitusjohtaja Marko Malmivaara kertoo.

Raksystems tunnetaan kotimaisena perheyhtiönä, mutta tavoitteet on nyt asetettu myös kansainvälisille markkinoille. Jalansijan kasvattaminen kotimaassa on vakiinnuttanut yrityksen maineen huippuasiantuntijoita houkuttelevana työnantajana ja luotettavana asiantuntijana asiakkaiden silmissä. Raksystemsistä on tarkoitus tehdä MB Rahastojen mahdollistamalla taloudellisella panostuksella Pohjoismaiden johtava kuntotutkimus- ja asiantuntijayhtiö.

Lisätietoja:

Kimmo Vanne
Partneri, MB Rahastot,
+358 40 552 8398

Marko Malmivaara
Toimitusjohtaja, Raksystems Insinööritoimisto Oy
+358 40 046 4934