MB Rahastot myy Parmacon Terra Firman johtamalle sijoittajaryhmälle

Terra Firman johtama sijoittajaryhmä, johon kuuluvat Metric Capital ja Sun Hung Kai & Co. Limited, ostaa MB Rahastoilta Pohjoismaiden johtavan korkealuokkaisten siirtokelpoisten rakennusten vuokrausyhtiön, Parmacon. Kaupan odotetaan toteutuvan kilpailuviranomaisten käsittelyn jälkeen vuoden loppuun mennessä.

Parmacolla on tällä hetkellä vuokrattuna Suomessa ja Ruotsissa yhteensä 254 siirtokelpoista rakennusta. Parmaco suunnittelee, rakentaa ja vuokraa tehdasolosuhteissa valmistettavia korkealuokkaisia moduulirakennuksia ensisijaisesti kunnille päiväkoti- ja koulukäyttöön ja tämän lisäksi myös hoitokodeiksi ja toimistotilaksi Suomessa ja Ruotsissa. MB Rahastojen omistusaikana Parmacon vuokrauskantaan kuuluvien tilojen määrä on kasvanut yli kuusinkertaiseksi. Yhtiöllä on kaksi omaa tuotantolaitosta Suomessa sekä useita alihankkijatehtaita Baltiassa ja Ruotsissa. Parmacon liikevaihto vuonna 2017 oli 101 miljoonaa euroa.

Terra Firma on johtava eurooppalainen pääomasijoittaja, joka on vuodesta 1994 alkaen tehnyt sijoituksia yli 17 miljardin euron edestä. Metric Capital on eurooppalainen pieniin ja keskisuuriin yrityksiin erikoistunut pääomasijoittaja ja Sun Hung Kai Co. hongkongilainen pörssilistattu sijoitusyhtiö, jolla on noin 5 miljardin euron sijoitusvarallisuus.

”Useiden vuosien jatkuvan kehityksen ja kasvun myötä Parmaco on nostanut siirtokelpoisten rakennusten laadun uudelle tasolle. Lisäksi yhtiö on laajentanut toimintaansa menestyksekkäästi Ruotsissa. On ollut hienoa olla mukana tässä menestystarinassa ja olemme tyytyväisiä sopimastamme yrityskaupasta uusien omistajien kanssa, jotka tukevat Parmacoa sen seuraavassa kasvuvaiheessa”, toteaa Juha Tukiainen MB Rahastoista.

Guy Hands, Terra Firman hallituksen puheenjohtaja ja sijoitusjohtaja, sanoi: ”Parmacon yrityskauppa on hieno uutinen. MB Rahastojen omistuksessa Parmacon vuokrauskanta on kasvanut kuusinkertaiseksi, minkä lisäksi Parmaco on ansainnut maineen hyvin johdettuna asiakaskeskeisenä yrityksenä, joka tarjoaa korkealuokkaisia ja joustavia siirtokelpoisia tilaratkaisuja erityisesti päiväkoti- ja koulukäyttöön. Odotamme mielenkiinnolla työskentelyä sekä Parmacon toimitusjohtajan Ossi Alastalon ja hänen tiiminsä että Metric Capitalin ja Sun Hung Kai Co. Limitedin tiimien kanssa. Pyrkimyksenämme on tehdä merkittäviä investointeja yrityksen liiketoimintaan, jotta voimme kehittää yhtiötä entisestään ja laajentaa sen toimintaa uusille maantieteellisille alueille.”

Lisätietoja:

Juha Tukiainen
Toimitusjohtaja, MB Rahastot
0400 791679 tai juha.tukiainen@mb.fi

MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0,5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi noin 40 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa.