Protacon ostaa Descal Engineering Oy:n

Teknologiayhtiö Protacon haastaa perinteiset suunnittelutalot ostamalla teollisuuden investointiprojekteissa maailmanlaajuisesti toimivan Descalin. Tammikuussa vahvistetun kaupan myötä yhtiö kipuaa tarjontansa puolesta sellu-, paperi- ja energiateollisuuden palveluiden tuottajien terävimpään kärkeen.

Protaconin ja Descalin yhdistyessä Suomeen muodostuu kaivattu globaali toimija, jonka tarjonta kattaa teollisuuden investointiprojektien koko elinkaaren.

Meistä tulee teollisuuden integraattorimarkkinaan uudenlainen toimija. Yhdistämme teollisuuden asiantuntijapalvelut ja järjestelmätoimitukset aiempaa toimivammaksi kokonaisuudeksi. Jatkossa samalta riippumattomalta toimittajalta saa suunnittelun, automaatiototeutukset, sähkökäytöt, tuotannon kunnonvalvonnan ja laadunvarmistuksen, Industry 4.0 -ratkaisut sekä tiedolla johtamisen työkalut. Teollisuuden murros luo uudenlaista kysyntää, johon tämä yhdistelmä vastaa tehokkaasti ja luo samalla alan parhaille osaajille uudenlaisia mahdollisuuksia”, konsernijohtaja Timo Akselin Protaconilta sanoo.

Protacon toimii kymmenellä paikkakunnalla Suomessa. Descalilla on yksiköt Kouvolassa ja Mikkelissä, joissa henkilöstöä on yhteensä noin 50. Kaupan myötä Protaconin henkilöstömäärä nousee yli kolmeensataan ja liikevaihdon odotetaan nousevan vuonna 2018 yli 30 miljoonaan euroon. Descal Engineering Oy jatkaa alkuvaiheessa omalla nimellään ja nykyisellä johdolla Protaconin sataprosenttisesti omistamana tytäryhtiönä.

Descalin ja Protaconin yhdistyminen luo mahdollisuuden laajentua markkinoille, joille yhtiöillä ei yksin ole tähän saakka ollut mahdollisuutta. Yhdistymisen myötä voimme kehittää aiempaa paremmin toimintojamme myös niillä osa-alueilla, joilla olemme ennestään vahvoja, esimerkiksi suunnittelu- ja laskentaosaamistamme maanjäristysalueille. Protacon tuo mukaan vahvaa sähkö-, instrumentointi- ja automaatio-osaamista, joten voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme laajempia palvelupaketteja. Myös toiminta kansainvälisillä markkinoilla helpottuu, kun kykenemme hoitamaan samalta tiskiltä asiakkaiden tarpeet”, toimitusjohtaja Kimmo Kerttula Descal Engineering Oy:stä kertoo.

 

Tavanomaista suunnittelutaloa ja järjestelmätoimittajaa kattavampi tarjooma

Protacon on tähän saakka tarjonnut teollisuudelle pääasiassa sähköistys-, instrumentointi- ja automaatiosuunnittelun sekä automaatio-, sähkökäyttö- ja tietojärjestelmät. Laitos- ja mekaniikkasuunnittelu on ollut pienimuotoisempaa toimintaa.

Kaupan myötä Protaconin palvelut laitossuunnittelussa vahvistuvat merkittävästi. Prosessisuunnittelusta tulee uusi vahva alue ja laskentapalvelut täydentyvät maailmanluokan osaamisella. Yhdistyminen tuo synergiaa myös tuotannon analysointipalveluihin, joissa molemmilla yhtiöillä on jo ennestään liiketoimintaa.

Descal valikoitui useiden toimijoiden joukosta sopivimmaksi täydentämään Protaconin palvelukokonaisuutta. Yhtiö on poikkeuksellisen hyvin johdettu ja tunnettu laadukkaista suunnittelupalveluistaan, jotka toimitetaan asiakkaille kokonaistoimituksina. Erityisinä vahvuusalueina yhtiöllä on lujuuslaskenta ja muut laskentapalvelut, jotka tukevat hyvin prosessiteollisuuden suunnittelua. Yhtiön pääkonttorin sijainti Kouvolassa on optimaalinen. Haemme voimakasta kasvua Descalin nykyisiin liiketoimintoihin ja tulemme perustamaan Kouvolaan myös sähkö- ja automaatioryhmän lähitulevaisuudessa”, Akselin kertoo.

Kauppa on Protaconille jo toinen tänä vuonna. Viikkoa aiemmin yhtiö tiedotti Protaconin ja Netwell Oy:n välisestä yrityskaupasta, jolla yhtiö tähtää viestinnän ja johtamisen digitalisointiin.

Lisätietoja yrityskaupasta antavat:

Timo Akselin
President, Protacon
+358 500 636 203
timo.akselin@protacon.com

Kari Pellinen
CDO, Protacon
+358 50 402 8470
kari.pellinen@protacon.com

Kimmo Kerttula
Managing Director, Descal Engineering Oy
+358 40 730 9630
kimmo.kerttula@descal.fi

Protacon on suomalainen, vuonna 1990 perustettu teollisuuden integraattori, tuotekehityksen teknologiakumppani sekä digitaalisen palveluliiketoiminnan erikoisosaaja. Protaconilla työskentelee yli 270 henkeä ja konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli yli 22 miljoonaa euroa. Protaconin asiakkaita ovat mm. Andritz, Bellmer, Cargotec, Chenming, Fortum, Evondos, Kone Elevators, Nokian Renkaat, Metso, Raute, SCG Packaging, Stora Enso, Sjöfartsverket, UPM, Valtra, ValueFrame ja Wärtsilä.

Descal Engineering Oy on vuonna 2006 perustettu korkeaan osaamiseen panostava insinööritoimisto, jonka päätoimintaa ovat teollisuuden prosessi- ja laitossuunnittelu, lujuuslaskentapalvelut sekä teräs- ja betonirakenteiden suunnittelu teollisuuskohteisiin maailmanlaajuisesti. Yhtiön Kouvolan ja Mikkelin toimipisteissä työskentelee noin 50 osaajan joukko, vuoden 2017 liikevaihto oli noin 4,5 miljoonaa euroa. Asiakkaita ovat mm. Andritz, Adpap, BASF, Efora, Empower, Fortum, Inspecta, Kemira, Neste, Outotec, Stora Enso, Sumitomo, Suomen Sokeri ja TVO