Dieta Oy on myyty MB Rahastojen perustamalle yhtiölle

Dieta Oy:n omistajat ovat myyneet 22.1.2015 allekirjoitetulla kauppakirjalla yhtiön koko osakekannan suomalaisen pääomasijoittajan MB Rahastojen perustamalle yhtiölle. Omistusoikeus on siirtynyt uudelle yhtiölle 10.2.2015.

Dieta Oy omistaa osake-enemmistön tytäryhtiöistään, joita ovat Dietatec Oy, Coffeeplace Oy, Dieta AS sekä Assi AS.

Dieta Oy on ammattikeittiölaitteita, -astioita, -tarvikkeita sekä huoltopalveluja valmistava, maahantuova ja markkinoiva yritys. Dieta on markkinoiden laajimmalla tuotevalikoimallaan yksi alan johtavista, valtakunnallisista toimijoista Suomessa.

Dietatec Oy on keskittynyt ammattikeittiölaitteiden valmistukseen ja vientiliiketoimintaan. Sen merkittävin tuote on markkinoiden monipuolisin sekoittava, ohjelmoitava keittopata, joka on varustettavissa mm. jäähdytyksellä ja vaa’alla. Dietatecin vienti kohdistuu yli 20 maahan.

Coffeeplace Oy suunnittelee ja toteuttaa kokonaiskonsepteja ravintola- ja toimistoasiakkailleen. Suunnittelupalvelun ja konseptikehityksen lisäksi yritys maahantuo ja markkinoi laajaa valikoimaa kahvi-, juoma- ja tarjoilulaitteita, kuten myös erilaisia jäätelönvalmistuskoneita.

Virossa Dieta AS toimii emoyhtiön tavoin  kattavalla tuote- ja palveluvalikoimalla. Assi AS valmistaa teräskalusteita, -kuljettimia ja -vaunuja paitsi konserniyhtiöille myös vientiasiakkailleen etupäässä Pohjoismaissa. Assi-tuotteita käytetään esim. ammattikeittiöissä, sairaaloiden puhdastiloissa ja rakennusteollisuudessa.

Dieta-konsernin yhteenlaskettu liikevaihto on noin 33,0 milj.euroa. Konsernin palveluksessa on noin 150 henkilöä.Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Juhani Järvenpää (49), joka on työskennellyt Dieta Oy:ssa vuodesta 1994, viimeksi sen toimitusjohtajana. Hänestä tulee myös uuden yhtiön osakas.

Tavoitteenamme on Dietan  johdon ja henkilöstön kanssa jatkaa yhtiön menestyksekästä tarinaa kehittämällä kokonaisvaltaisesti yhtiön vahvuuksia, ja laajentumalla myös uusille markkina-alueille.  Dietan saavuttama asiakkaiden luottamus ja hyvä markkina-asema luovat hyvät lähtökohdat tuleville vuosille”, toteaa partneri Marko Palmunen MB Rahastoista.

Lisätietoja:

Marko Palmunen
Partneri, MB Rahastot
+358 9 1310 1351

Juhani Järvenpää
Toimitusjohtaja, Dieta Oy
+358 9 755 190