Makulaku Lakritsa ja Runebergin Makeistukku on myyty MB Rahastojen perustamalle yhtiölle

Oy Makulaku Lakritsa Ab:n ja Runebergin Makeistukku Oy:n omistajat ovat myyneet 23.1.2014 allekirjoitetulla kauppakirjalla yhtiöiden koko osakekannat suomalaisen pääomasijoittajan MB Rahastojen perustamalle yritykselle. Omistusoikeus siirtyy 10.2.2014.

Makulaku Lakritsa Oy on lakritsaan erikoistunut perheyritys, jonka vahvuuksina ovat kierrelakritsa, täytelakritsa sekä luomulakritsa. Luomulakritsassa yritys on sertifioitu ja merkittävä toimija. Yhtiön omistavat Gina ja Anne Jussila ja sen perusti heidän isänsä Helge Jussila vuonna 1994.

Makulaku toimii kotimaassa ja vientimarkkinoilla – kolmannes sen liikevaihdosta tulee viennistä ja vientiä on yli 20 maahan.

Yhtiön tuotantolinjoihin ja tehtaaseen on investoitu viime aikoina merkittävästi ja uuden omistajan myötä etenkin tuotteiden markkinointia tullaan kehittämään määrätietoisesti.

Runebergin Makeistukku Oy on lähinnä huoltoasemilla toimiva vähittäismyyntikonsepti, jossa myydään Makulakun makeisia sekä maahantuotuja makeisia.

Yhtiöiden palveluksessa on yhteensä noin 40 henkilöä ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 7.0 milj. euroa. Molempien yhtiöiden kotipaikka on Porvoossa.

Uuden yhtiön osakkaiksi tulevat Risto Jämsén ja Jorma Alanen, jotka ovat toimineet aiemmin makeisalalla Pandan johdossa. Risto Jämsén nimitetään yhtiön toimitusjohtajaksi.

Makulaku on monipuolinen lakritsaosaaja, jonka tuotteisto ja tuotanto ovat alan huippuluokkaa. Varsinkin luomutuotteiden valmistajana yritys on erityisosaaja. Uudessa omistuksessa lähdemme entistäkin aktiivisemmin viemään näitä makuja eri markkinoille ja kehitämme tuotteistoa kuluttajien mieltymysten mukaan. Makulakun tuotteet ovat monelle tuttuja, mutta tunnettuisuuteen, myyntiin ja markkinointiin panostetaan jatkossa entistä enemmän”, toteaa Risto Jämsén.

Suomessa on useita mielenkiintoisia, erikokoisia elintarvikealan yrityksiä, joista Makulaku on yksi kehityskelpoisimmista. Näillä yrityksillä on usein riittämättömät resurssit vastata suurten vähittäiskauppaketjujen edellyttämiin toimintamalleihin. MB Rahastojen tuella pystymme rakentamaan vahvan kumppanin vähittäiskaupalle”, valottaa MB Rahastojen toimitusjohtaja Hannu Puhakka tämän yritysjärjestelyn taustoja.