Matti Virtanen Norpen uusi toimitusjohtaja ja osakas

Kylmäkalusteiden valmistus- ja palveluyritys Norpe Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa 19.4.2010 alkaen DI Matti Virtanen.

Matti on yli kahdenkymmenen vuoden aikana toiminut toimitusjohtajana tai johtavassa asemassa globaaleissa teknologia-alan yrityksissä, viimeksi pörssiyhtiö Perlos Oyj:n toimitusjohtajana. Laajan kansainvälisen johtajakokemuksen Matti Virtanen on hankkinut toimimalla Compaq Computer Corporationin, Hewlett-Packardin, Nokian sekä elektroniikan sopimusvalmistajan Solectron Corporationin johdossa niin Euroopassa kuin USA:ssa. Lisäksi hän on toiminut ylimmän liikkeenjohdon konsulttina erikoisalueenaan yritysten strategia ja niiden toteuttaminen, strategiset muutosprosessit, uusille markkinoille etabloituminen sekä myynnin ja markkinoinnin kehittäminen.

Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Norpe konsernille vahvan liikkeenjohtajan, jolla on kokemusta toimimisesta johtotehtävissä monissa kansainvälisissä yrityksissä. Matti Virtanen konsernin toimitusjohtajana tuo yhtiöön sellaista osaamista ja näkemystä, jonka avulla voimme tehdä Norpesta entistä paremman kumppanin nykyisille asiakkaille, ja kehittää kannattavasti ja kasvuhakuisesti yhtiön liiketoimintaa valitun strategian mukaisesti. Matti on osoittanut halunsa sitoutua Norpeen pitkäjänteisesti ja merkittävällä sijoituksella”, sanoo Norpen hallituksen puheenjohtaja Eero Niiva.

Norpe yhtiönä on erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa. Yhtiön asiakaskunta sekä tuotemerkki ovat vahvoja, henkilöstö on sitoutunutta ja erittäin kokenutta sekä tuotteet ovat laadukkaita. Yhtiöllä on omistajarakenteensa vuoksi hyvät mahdollisuudet kehittyä johtavaksi toimijaksi kylmäkalusteiden markkinoilla Euroopassa. Kun minulle tarjottiin toimitusjohtajan tehtävää ja mahdollisuutta tulla yhtiön merkittäväksi omistajaksi, innostuin asiasta välittömästi”, toteaa Matti Virtanen.

Olen aktiivisesti hakenut mahdollisuutta, jossa voisin tuoda kansainvälisen johtajakokemukseni sellaisen kansainvälisen yhtiön käyttöön, jolla on vahvat suomalaiset juuret. Tavoitteenani on ollut löytää yritys, jossa toimisin sekä toimitusjohtajana että avainhenkilöomistajana ja jolla on potentiaalia kasvaa suomalaisella identiteetillä kansainvälisesti merkittäväksi toimijaksi yhdessä henkilöstön ja pääomistajan kanssa. Norpe on juuri tällainen yritys”, kommentoi Norpen uusi toimitusjohtaja Matti Virtanen.

Lisätietoja:

Matti Virtanen
Toimitusjohtaja
+358 50 434 7676

Eero Niiva
Hallituksen puheenjohtaja,  MB Rahastot
+358 9 1310 1304