Risto Näsi Forchemin uusi toimitusjohtaja

Mäntyöljyliiketoimintaa harjoittavan Forchem Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.1.2010 alkaen DI Risto Näsi. Hän on aikaisemmin toiminut Neste Oil- ja Fortum–konserneissa erilaisissa liikkeenjohtotehtävissä. Viimeisimmäksi Risto kuului Neste Oil Oyj:n johtoryhmään ja vastasi Neste Shipping–divisioonan toiminnasta.

Forchemista on kehittynyt yhtiön perustamisesta vuonna 2000 lähtien yksi maailman johtavista mäntyöljytislaamoista. Yhtiöstä on tullut markkinaosuudeltaan Euroopan toiseksi ja maailman kolmanneksi suurin toimija.

Haluan kiittää Martti Fredriksonia hänen panoksestaan Forchemin kehityksessä. Olen myös iloinen, että saamme Riston mukaan yhtiön avainhenkilötiimiin. Ristolla on pitkä ja monipuolinen kokemus jalostustoiminnasta eri puolilla maailmaa ja erikoistuotteisiin liittyvästä markkinoinnista. Ristolla on myös vahvoja näyttöjä toimimisesta liikkeenjohtajana kansainvälisessä toimintaympäristössä”, sanoo Forchemin hallituksen puheenjohtaja Eero Niiva.

On ollut etuoikeus toimia Forchemin toimitusjohtajana yhtiön perustamisesta lähtien ja nähdä yhtiön kehityksen eri vaiheet. Mäntyöljyalaan ja sen sidosryhmiin liittyneiden isojen muutosten keskellä ja taloudellisesti haastavina aikoina olemme kehittäneet tuotantoprosessiamme ja tuotevalikoimaamme, laajentaneet tislaustuotteidemme käyttöalueita sekä lisänneet asiakkaidemme määrää. Forchemin osaamiseen ja laatuun luotetaan. Vientimme on vakiintunut noin 90 %:iin liikevaihdosta ja asiakkaita meillä on yli 200 yhteensä noin 30 maassa. Forchemilla työskentelee sitoutuneita ja työstään ja työpaikastaan ylpeitä osaajia. Olen vakuuttunut, että Risto ja muu yhtiön johtoryhmä rakentavat edelleen Forchemin menestystä”, Fredrikson kommentoi.

On hienoa päästä mukaan teollisuusyhtiöön, joka edustaa alansa kärkeä ja joka perustuu pohjoismaisen metsäklusterin jalostusarvon kasvattamiseen. Olen varma, että pärjäämme muuttuvien markkinoiden haasteissa jatkossakin, yhdessä Forchemin innostuneen ja osaavan henkilöstön kanssa. Uskon kokemuksestani kansainvälisessä petrokemian- ja öljynjalostus -liiketoiminnoissa olevan hyötyä, ja odotan innolla päästä aloittamaan uudessa tehtävässäni”, Forchemin uusi toimitusjohtaja Risto Näsi sanoo.

Lisätietoja:

Eero Niiva
MB Rahastot
+358 9 1310 1304