MB Rahastojen uusi rahasto keräsi 260 miljoonan euron pääoman

Pääomasijoitusyhtiö MB Rahastojen keväällä perustaman MB Equity Fund IV –rahaston pääomankeräys tuotti nopeasti 260 miljoonan euron pääoman. Uusi rahasto jatkaa MB Rahastojen aiempaa strategiaa sijoittaa johdon yritysostoihin sekä liiketoimintojen yksityistämis- ja ulkoistamishankkeisiin.

MB Equity Fund IV on suomalainen pääomarahasto, jonka sijoittajat ovat kotimaisia institutionaalisia sijoittajia. Kaikki rahastoon sijoittaneet tahot ovat MB Rahastojen vanhoja sijoittajia tai muita pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, lähinnä eläke- ja  vakuutusyhtiöitä. Rahaston pääomakeräysprosessi oli poikkeuksellisen nopea ja se ylimerkittiin jo vanhojen sijoittajien toimesta.

Uusi rahasto tulee jatkamaan MB Rahastojen aiempaa sijoitusstrategiaa. Rahasto on kiinnostunut kehityskykyisistä yrityksistä ja liiketoiminnoista, joilla on kasvupotentiaalia ja edellytyksiä rakennejärjestelyiden tekemiseen kotimaassa ja ulkomailla.

Olemme voimakas liiketoiminnan kehittäjä ja kasvattaja. MB Rahastojen omistamien yritysten liikevaihto ja henkilöstön lukumäärä on keskimäärin kaksinkertaistunut omistusaikanamme. Myös läheinen ja hyvä yhteistyö yrityksen johdon kanssa on yksi toimintamme kulmakivistä”, kertoo MB Rahastojen toimitusjohtaja Juhani Suomela.

MB Rahastojen yrityksiä ovat olleet mm. Inspecta, Panda, A-Katsastus, Medivire Työterveyspalvelut , Suomen Gallup sekä Engel. Tällä hetkellä rahaston omistuksessa ovat erikoiskemikaaleja valmistava Forchem, päivittäistavarakaupan kylmälaitteita valmistava Norpe sekä hoivapalveluita tarjoava Medivire Hoiva.

Rahasto tulee tekemään ensimmäisen sijoituksensa heti perustamisvaiheessa Forchem Oy:öön.

Lisätietoja:

Juhani Suomela
Toimitusjohtaja, MB Rahastot
+358 9 1310 1302 / +358 400 308 190