MB Rahastot myy Inspectan 3i:lle

MB Rahastot myy omistuksensa Inspectasta pääomasijoittaja 3i:lle. MB Rahastot tuli Inspectan pääomistajaksi vuonna 2002 ja viidessä vuodessa Inspectasta on tullut alansa markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa. Uuden omistajan myötä Inspecta voi jatkaa kehittymistään kansainvälisillä markkinoilla.

Inspecta Oy on testaus, tarkastus- ja sertifiointipalveluja tarjoava yritys, jonka ydinliiketoimintaa on varmistaa erilaisten laitteiden, laitekokonaisuuksien, tuotteiden tai prosessien turvallisuutta, luotettavuutta, käytettävyyttä sekä laatua mm. teollisuuden, energiatuotannon, rakentamisen ja kaupan aloilla. Inspectan pääomistaja on vuodesta 2002 ollut MB Rahastot, muita omistajia ovat Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus ry ja Rakennustuotteiden Laatu RTL ry.

MB Rahastojen omistuksessa Inspecta on viidessä vuodessa kasvanut vahvasti ja parantanut kannattavuuttaan merkittävästi. Sen liikevaihto on yli viisinkertaistunut 18 miljoonasta eurosta 106 miljoonaan euroon. Viime vuonna Inspectan liikevaihdosta tuli 56 %. Suomen ulkopuolelta.

Olemme onnistuneet tavoitteessamme nostaa Inspecta alansa markkinajohtajaksi Pohjois-Euroopassa. Kun MB Rahastot tuli vuonna 2002 omistajaksi, oli Inspectalla vahva asema kotimaan markkinoilla. Viiden vuoden aikana olemme onnistuneet sen liiketoiminnan kasvattamisessa myös Baltiaan ja Pohjoismaihin. Henkilöstön määrä on tänä aikana kasvanut 256:sta 1092:een”, kertoo MB Rahastojen partneri Matti Mertsola.

Pääomasijoittaja 3i uutena omistajana tuo lisää resursseja Inspectaan ja mahdollistaa yrityksen seuraavan kehitysvaiheen kansainvälisillä markkinoilla”, uskoo Mertsola.

Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppasummaa julkisteta. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten käsittelyä. ABN AMRO toimi kaupan osalta myyjien taloudellisena ja Roschier oikeudellisena neuvonantajana.

Lisätietoja:

Matti Mertsola
Partneri, MB Rahastot
+358 9 1310 1343