Forchem myyty MB Rahastoille

Forchem Oy:n osakkaat, joihin kuuluvat Bio Fund Managementin, Profita Managementin, ja OKO Venture Capitalin hallinnoimat rahastot sekä Suomen Teollisuussijoitus, Hannu Näsi ja Martti Fredrikson ovat allekirjoittaneet lopullisen sopimuksen MB Rahastot pääomasijoitusyhtiön kanssa Forchemin myynnistä. Osakkaat toteavat yhteisesti, että sijoitus on ollut onnistunut ja he ovat tyytyväisiä kaupan lopputulokseen.

Forchem perustettiin vuonna 2000 ja sillä on Raumalla maailman suurimpiin kuuluva mäntyöljytislaamo, joka valmistui vuonna 2002. Forchemin tuotteita käytetään monenlaisiin kemianteollisuuden sovelluksiin kuten maaleihin, pinnoitteisiin, polttoaineen lisäaineisiin, liimoihin, painoväreihin ja paperikemikaaleihin. Forchem myy suurimman osan tuotteistaan EU:n alueella, jossa sillä on markkinajohtajan asema mäntyhartseissa. Vuonna 2006 Forchemin arvioitu liikevaihto oli noin 77 miljoonaa euroa.

Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että juuri MB Rahastot tuli Forchemin omistajaksi. MB Rahastojen kokemus ja resurssit takaavat Forchemin liiketoimintojen kehityksen ja aseman eräänä alan johtavista yrityksistä myös tulevaisuudessa”, sanoo Forchemin toimitusjohtaja Martti Fredrikson. ”Forchemilla on lahjakkaita ihmisiä, arvostettu tuotemerkki ja tunnettu kyky täyttää asiakkaiden tarpeet. Kasvumme on ollut ennätyksellinen ja uskomme sen jatkuvan uuden omistajan kanssa”.

MB Rahastojen sijoitus Forchemiin perustuu mäntyöljyliiketoiminnassa jo saavutetun aseman lisäksi parhaillaan suunnitteilla olevan sterolituotantohankkeen läpiviemiseen. Sen toteutuessa saavutamme Forchemissa hyvin merkittävän aseman steroliraaka-aineen tuottajana maailmassa”, toteaa partneri Eero Niiva MB Rahastoista.

MB Rahastot on yksityinen suomalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy Pohjoismaissa vakiintuneiden liiketoimintojen MBO-järjestelyihin, toimialajärjestelyihin, yksityistämisiin, ja kasvun rahoittamiseen. Yhtiön hallinnoimissa rahastoissa ovat mukana merkittävimmät suomalaiset institutionaaliset sijoittajat.

Access Partners toimi neuvonantajana Forchemille ja sen osakkaille.

Lisätietoja:

Martti Fredrikson
Toimitusjohtaja, Forchem Oy
+358 50 310 4400

Eero Niiva
Partneri, MB Rahastot
+358 40 556 4660