MB Rahastot myy A-Katsastuksen Bridgepointille

MB Rahastot luopuu A-Katsastuksen omistuksestaan ja myy yrityksen eurooppalaiselle pääomasijoittajalle, Bridgepointille. MB Rahastojen omistuksen aikana A-Katsastus on kasvanut ja kansainvälistynyt voimakkaasti, mikä herätti sekä useiden alan yritysten että  pääomasijoittajien mielenkiinnon. Yrityksen johto jatkaa omistajana ja nykyisissä tehtävissään.

MB Rahastot osti yhdessä toimivan johdon ja rinnakkaissijoittajiensa kanssa ajoneuvojen katsastus-, rekisteröinti-, testaus- ja kuljettajatutkintoalan palveluita tarjoavan A-Katsastuksen (aiemmin Suomen Autokatsastus Oy) Suomen valtiolta huhtikuussa 2003. Ostohetkestä A-Katsastuksen liikevaihto on kasvanut voimakkaasti. Vuonna 2004 yrityksen liikevaihto oli 81,3 miljoonaa euroa.

A-Katsastus on onnistunut kansainvälistymisessä erityisesti Itämeren alueella. Yhtiö on Pohjois- ja Itä-Euroopan johtava yksityinen ajoneuvojen katsastus-, rekisteröinti- ja kuljettajatutkintopalveluita tarjoava yritys. Suomen lisäksi yhtiöllä on katsastusliiketoimintaa Latviassa, Puolassa, Tanskassa ja Venäjällä. Katsastusasemia on yhteensä lähes 200, joista Suomessa yli 160.

Kasvua haetaan ulkomailta. Voimakkaimmat kasvuodotukset kohdistuvat tällä hetkellä Tanskaan, jossa A-Katsastuksen tytäryhtiö A-Inspektionilla tulee vuoden 2005 lopussa olemaan yli 20 asemaa. Toimintaa aiotaan edelleen laajentaa erityisesti kasvukeskuksissa. Tanskan katsastustoimintamarkkinat vapautuivat kilpailulle tammikuussa 2005.

Tänä vuonna A-Katsastus on myös aloittanut katsastustoiminnan Venäjällä. Ensimmäiset A-Tehosmotr -katsastusasemat on avattu Pietariin, ja toiminnan laajentamista Moskovaan valmistellaan.

Katsastusliiketoiminnassa nähdään juuri nyt paljon kasvupotentiaalia Itämeren maissa. A-Katsastus on onnistunut liiketoiminnan kehittämisessä ja kansainvälistymisessä erinomaisesti, joten kiinnostuneita ostajaehdokkaita oli useita. Bridgepoint teki lopulta parhaan tarjouksen”, A-Katsastuksen hallituksen puheenjohtaja, partneri Hannu Puhakka MB Rahastoista toteaa.

Yhtiön johto näkee omistajavaihdoksen myönteisenä.

Uusi omistaja takaa meille jatkossakin hyvät resurssit kansainväliseen kasvuun ja palveluiden kehittämiseen Suomessa”, A-Katsastuksen toimitusjohtajana jatkava Lasse Korppi vahvistaa.

Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Alfred Berg ABN AMRO toimi kaupan osalta myyjien taloudellisena ja Roschier Holmberg oikeudellisena neuvonantajana.

Lisätietoja:

Hannu Puhakka
Partneri, MB Rahastot
+358 9 1310 1352 / +358 50 511 3917