Inspecta Oy osti Det Norske Veritas Ab:n Ruotsin tarkastustoiminnan

Inspecta Oy on ostanut Ruotsin Det Norske Veritaksen alaisuuteen kuuluvat DNV Inspection AB:n, DNV Nuclear Technology AB:n sekä Technology Services -liiketoiminnan. Ostettujen yksiköiden palveluksessa on 520 henkilöä, ja toiminnan vuotuinen liikevaihto on yli 50 M€. Yrityskaupan myötä Inspecta-konsernin henkilömäärä kasvaa noin viidestäsadasta yli tuhanteen ja sen liikevaihto kasvaa nykyisestä 40 M€:stä yli 90 miljoonaan.

Det Norske Veritas, DNV, on maailman johtavia riskienhallintaan erikoistuneita yrityksiä, jolla on vahva jalansija merenkulkualalla sekä yritysten johtamisjärjestelmien sertifioinnissa. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 6000 henkilöä yli sadassa maassa.

Inspecta on useiden vuosien ajan tehnyt yhteistyötä Ruotsin DNV:n kanssa. Markkinoiden harmonisoituessa yhteistyön tarve on viime aikoina voimakkaasti lisääntynyt.

Tavoitteenamme oli luoda vahva pohjoismainen teknisen tarkastuksen, testauksen ja sertifioinnin konserni, joka pystyy toimimaan paikallisesti koko Itämeren markkina-alueella”, Inspecta Oy:n toimitusjohtaja Simo Hassi sanoo.

Järjestely sopii erittäin hyvin Inspectan kasvustrategiaan ja synnyttää Itämeren alueelle vahvan CA-toimittajan, joka kykenee monipuolisesti palvelemaan myös monikansallisia asiakkaita. Syntyvä yritys on toimialansa markkinajohtaja Suomessa, Ruotsissa ja Latviassa. Nyt Inspectalla on huomattavasti paremmat vaikutusmahdollisuudet myös tulevissa Euroopan tarkastustoimialan järjestelyissä.

Inspecta on viime vuosien aikoina kasvattanut voimakkaasti kiinteistöjen teknisten laitteiden testaus- ja tarkastustoimintojaan. Nyt hankittu liiketoiminta täydentää myös tätä palveluvalikoimaa, ja Inspecta saa ensimmäistä kertaa omia toimipisteitä myös Ruotsissa.

Inspectan enemmistöomistaja on kotimainen pääomasijoittaja MB Rahastot, jonka kehityspanos on mahdollistanut Inspectan voimakkaan kasvun.

Lopullisesti kauppa varmistuu, kun tarvittavat kilpailuviranomaisten päätökset on saatu.

Lisätietoja:

Simo Hassi
Toimitusjohtaja, Inspecta Oy
+358 50 2255 / +358 10 521 6200