MB Rahastot myy Pandan Felix Abballe

MB Rahastojen ja johdon omistus Oy Panda Ab:sta siirtyy norjalaiselle Orkla-konserniin kuuluvalle Felix Abba Oy Ab:lle. Panda on kuulunut MB Rahastojen omistukseen vuodesta 2000. Tänä aikana yhtiö on kasvattanut markkina-asemaansa ja sen toiminnan kannattavuus on parantunut merkittävästi. Uuden elintarvikealaan erikoistuneen omistajan myötä yhtiö voi jatkaa toiminnan kehittämistä ja hakea kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Panda on saavuttanut Suomessa vakaan aseman makeismarkkinoilla, erityisesti lakritsituotteissa. Myös yhtiön vienti on voimistunut viime vuosina ja tällä hetkellä noin 30 prosenttia tuotteista menee vientiin.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Pandan liiketoiminnan kehittymiseen. Yhtiön tulos on parantunut merkittävästi ja kaikki tavoitteet on ylitetty. Tällä hetkellä Panda on yrityksenä uudessa vaiheessa. Uskomme, että vahva pohjoismainen omistaja tuo liiketoiminnan kehittämiseen lisää resursseja ja mahdollisuuksia”, toteaa partneri Hannu Puhakka MB Rahastoista.

Olemme keskittyneet yrityksen vahvuuksiin ja kehittäneet uutta makeismarkkinoille. Koko henkilökunnan panos toiminnan kehittämisessä on ollut ratkaisevassa asemassa. Nyt tehty ratkaisu takaa toiminnallemme vakaan pohjan kehittyä edelleen”, kommentoi Panda Oy:n toimitusjohtaja Risto Jämsén.

Pandan vuoden 2004 liikevaihto oli noin 52 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 300 henkeä.

Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppasummaa julkisteta. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten käsittelyä.

Lisätietoja:

Hannu Puhakka
Partneri,
MB Rahastot
+358 9 1310 1352 / +358 50 511 3917